Bezinning of -                                                                              

 

 

10 juli 2018  Vrij Nederland

"Het verschil tussen schatrijk en arm wordt nog steeds groter. En in hoog tempo ook. Daar kunnen we over klagen, maar we kunnen ook kijken naar onze eigen bijdrage aan dit onrecht, schrijft Roxane van Iperen."

"- Het zijn normale mensen die niet per se miljonair, laat staan miljardair, willen worden, en ook wel meeleven met de moderne horigen. Wat deze groep niet beseft, is dat zij het huidige systeem heeft ingericht dan wel in stand houdt."

"Het zijn mensen zoals u en ik: de useful idiots die het publieke, politieke en juridische kader scheppen en uitvoeren waarbinnen de moderne horigen kunnen worden uitgebuit ten behoeve van de nieuwe edelen. De belangrijkste vraag voor deze grote middengroep is wat mij betreft niet of we miljonair of miljardair willen worden, maar of we dapper durven zijn en nadenken over ons aandeel in dit systeem, of de geschiedenis ingaan als destructieve idioten."

                                                                                                                     - Roxane van Iperen

 

Lees www.vn.nl/miljardairs-idioten-en-horigen en pak een spiegel voor je verder 'loopt' -                     

24 mei 2018 'het filosofisch elftal' vertoevend binnen de Trouw


" "Wordt het tijd om vliegen aan banden te leggen?"

Wim van Vlastuin, hoogleraar gereformeerde theologie, Vrije Universiteit : " - Bali. Want wat weet je na zo'n vakantieweek van de lokale cultuur, van de spiritualiteit aldaar? We kennen onze eigen cultuur nog niet eens!"
Erik Borgman, hoogleraar publieke theologie, Universiteit Tilburg : " - Alles draait om je eigen ervaring en je gebruikt de omgeving daarvoor. Bali wordt zo tot een soort bubbel waar je zonder probleem even naartoe kunt vliegen voor een spirituele belevenis. Het is een hele industrie. We bouwen resorts over de hele wereld, ook in Noord-Afrika, zodat we overal in onze eigen bubbel kunnen blijven."

"Onze visie op het bestaan moet veranderen." "


www.trouw.nl-voor-je-in-het-vliegtuig-stapt-vraag-je-af-moet-ik-per-se-overal-bij-zijn           - Sjoerd Mulder
 

22 mei 2018 NRC


" Voedselinnovatie Kweekvleesverkenners hadden gehoopt kweekvlees, in het lab gekweekt vlees van dierlijke stamcellen, dit jaar in Nederland op kleine schaal te introduceren. Maar daar krijgen ze geen toestemming voor." - Martine Kamsma
"Ira van Eelen: „In de strijd voor een beter klimaat en dierenwelzijn is haast geboden. Ik begrijp dat Just niet wacht tot Nederland er klaar voor is.”"


www.nrc.nl-voedselinnovatie-verzegeld-kweekvlees-ligt-in-nederlandse-vriezers

22 mei 2018 Trouw


" Het besef dat wat je in je kindertijd online doet, je niet de rest van je leven moet achtervolgen, komt ook terug bij het kopje 'recht om vergeten te worden'. Dat recht om bedrijven te vragen gegevens te wissen die er niet langer toe doen, is vooral relevant voor gegevens die je als kind aan bedrijven hebt gegeven, benadrukt de privacyverordening. " - Kristel van Teeffelen


www.trouw.nl-krijgt-de-consument-met-de-nieuwe-privacywet-controle-over-zijn-data

18 mei 2018  Trouw


" Aparte klassen voor jongens en meisjes: in Nederland laait af en toe de discussie op, in IJsland doen ze het. Om meisjes te leren meer ruimte voor zichzelf op te eisen. Dat slaat aan. " - Irene Schoenmaker


www.trouw.nl-gescheiden-onderwijs-ijsland-meisjes-ravotten-jongens-leren-over-gevoelens

17 mei 2018 'het filosofisch elftal' vertoevend binnen de Trouw


"Zijn erfelijke ziektes in de toekomst de wereld uit? Stellen met een kinderwens die eerst willen laten testen wat de kans is dat hun baby aan een ernstige ziekte zal lijden, kunnen straks bij zes Nederlandse huisartsen terecht. De test onderzoekt voor de conceptie de genen van de ouders op zeventig ziektes. Het is voor het eerst dat zo'n test bij huisartsen beschikbaar wordt. Is een dergelijke procedure wel wenselijk? " - Alexandra van Ditmars


www.trouw.nl-sleutelen-aan-de-natuur-als-er-niemand-door-lijdt-is-het-geen-probleem

20 april 2018   NRC


"Stilte     Kloosters bieden tegen betaling ook rust en bezinning aan mensen ‘van buiten’. " - Doortje Smithuijsen


www.nrc.nl-zachtjes-bezinnen-svp


Mijn gedachte mbt het artikel - wat mag het verschil zijn tussen het openen van kloosterdeuren het openen van twee benen voor euro's?
En als euro's de 'deuren' het openen van een ruimte bepalen. dit ter 'vermaak' van mensen. Wat mag dan het verschil zijn tussen een kloosterruimte, de Efteling en het bordeel?
Bezinning?