18 mei 2018   Volkskrant                                                                                                                                                                                  
" Jacques Beemsterboer (80) was er jarenlang van overtuigd:
als het niet meer gaat, is er altijd nog euthanasie.
Maar het loopt anders. " - Evelien van Veen
www.volkskrant.nl/mensen/-dat-is-pa-niet-het-is-de-alzheimer-die-klinkt
ps. mijn woorden! - 'mensen', mensen als deze Scen-artsen onder/met de druk van het openbaar ministerie, de wet, opgesteld door angstige mensen, gestoeld op irreële gedachten, waardoor 'geloofsgedachten' bewegen, die weer gestoeld zijn op angsten mbt het leven ansicht, het 'begrip' 'ondraaglijk_lijden' hebben bedacht MAKEN van het leven een doodstraf voor menschen, die het leven om, mi. oprechte, zuivere, humane argumenten het leven te willen loslaten na een balans te hebben gevonden tussen emotie en hoofd, in overleg met anderen in hun omgeving.

17 mei 2018 NRC    " Beverly (79) en Athol Whiston (80) overleden een jaar geleden in een hotelkamer in Peru. Naast het bed werden euthanatica gevonden. Het stel uit Australië was nog relatief gezond, maar vond het leven ‘voltooid’. Dit is het verhaal van een ouder echtpaar op zoek naar een ‘waardige dood’." - Nina van HattumEnzo van SteenbergenBenjamin Kat


www.nrc.nl-2018/05/17/ons-voltooide-leven

12 mei 2018 -             "Hij had graag nog een aantal jaren door willen gaan. Maar alzheimerpatiënt Jan Henk Rietema (62) moest een vroegtijdig besluit nemen over euthanasie. Op 7 mei is hij overleden. Hij deelt zijn overwegingen, voor de tweede maal, met Trouw."

www.trouw.nl-de-laatste-brief-van-jan-henk-rietema !!